Z okazji Dnia Wiosny (21.03.2024r.) uczniowie klasy IVB i IVC wzięli udział w praktycznych warsztatach dotyczących zdrowego odżywiania:)) W pierwszej części warsztatów uczniowie zostali podzieleni na 8 grup, zadaniem każdej grupy była współpraca zespołowa w przygotowaniu zdrowych kanapek. Na stołach było mnóstwo zdrowej żywności: m.in. pieczywo pełnoziarniste, sery, wędlina oraz warzywa (pomidory, ogórki, rzodkiewka, sałata, szczypiorek)......nie zabrakło też ugotowanych na twardo jaj, których zapach unosił się po całej świetlicy:)) W drugiej części imprezy, uczniowie oczywiście spożywali przygotowane przez siebie kanapki oraz wysłuchali wykładu i obejrzeli prezentacje dotyczące: -(1)- zasad zdrowego odżywiania ( prawidłowy rozkład dnia; proporcje między nauką -wypoczynkiem - snem; ilość porcji warzyw i owoców , ilość wody wypijanej w ciągu dnia). -(2)- napojów energetyzujących i izotonicznych.
Organizatorzy warsztatów: Wychowawcy klasy IVB i IVC Irena Zalewska Marta Rapa-Leszczyńska